Naha Perlu Ditonton?

Naha Bakemonogatari Pantes Ditonton?

Bakemonogatari and the Monogatari series in genreal is very popular among anime fans and it seems to be a long running anime for fans. So what makes this anime so interesting for viewers to watch. We’re going to be getting into that in this blog so keep reading. They’re aren’t going to be alot of spoilers or anything in this blog so please keep reading. Bakemonogatari follows the story of a young college student who has survived a vampire attack. His after encounters are what make a majority of the episodes. You can read below the story in detail before we go over the pros and cons of Bakemonogatari and whether or not you should watch it.

Narasi utama - Naha Bakemonogatari Pantes Ditonton?

Carita Bakemonogatari rumit pisan sareng supados anjeun ngartos éta anjeun kedah nyandak sakedap kanggo ningali naon hartosna kecap "Bakemonogatari". "Panggang" dina basa Jepang hartosna "Ghost" dina basa Inggris sareng "Monogatari" hartosna "Story" dina basa Inggris, janten Bakemonogatari hartosna "Ghost Story". Tapi éta henteu sadayana. Éta ciri tokoh utama Araragi anu, sateuacanna salamet tina serangan vampir. Nanging carita na ngan ukur diwangun ku anjeunna ngurilingan bagéan Jepang ngabantosan budak awéwé kalayan masalah penampakan / setan. Dimimitian nalika anjeunna nyaksian mojang kalayan leres-leres atanapi boro teuing beuratna. Leres, leres éta, anjeunna ngan ukur beuratna kirang ti sababaraha kg saur kuring. Anjeunna ragrag ti luhur lorong sareng simbolis murag ka anjeunna dimana anjeunna teras néwak anjeunna, ieu tempat rahasia na diungkabkeun. Aya seueur perlambangan dina Bakemonogatarari sareng janten langkung nyebar dina épisode-épisode salajengna.

Anjeunna kedah ngabantosan duanana tapi dina épisode mimiti Senjygouhara ngancam Araragi nganggo agul sareng stapler. Anjeunna teras-terasan pikeun anjeunna pikeun anu kuring henteu émut naon éta, anjeun bakal mendakan saatos anjeun nonton éta. Saur anjeunna nyatakeun yén anjeunna sacara fisik bakal ngarugikeun anjeunna upami anjeunna henteu ngabantosan masalahna. Tapi carita sapertos nurunkeun dina cara anu anéh tapi aliran. Éta ngalaksanakeunna ngalangkungan musik sareng ieu ngagaduhan peran anu penting dina ngahubungkeun adegan anu hiji sareng anu sanés. Anjeun tiasa nyarios yén unggal adegan lurchers ti hiji adegan ka adegan anu sanés tapi saur musikna nyegah penampilan ieu sacara umum dibéré, anu saé pisan. Kuring kedah nekenkeun yén Bakemonogatari sapertos seueur seri Jepang sapertos kieu anu grapik sareng telenges, aranjeunna ogé terang-terangan ngalakukeun budak awéwé, éta mangrupikeun hal anu anjeun bakal kedah mopohokeun hanjakalna, sabab éta nyebar dina seueur anime sapertos kieu.

Kitu ogé budak awéwé ieu anjeunna lumpat ka budak awéwé anu gaduh panangan monyét anu napel dina panangan kénca na. Kadang-kadang, tanpa kontrol anjeunna panangan monyét ngalakukeun hal-hal anu anjeunna henteu tiasa bantosan. Waktosna Araragi Kun kanggo ngabantosan anjeunna sareng anjeunna ogé nyungkeun bantosan Senjyogouhara kanggo ngabantosan anjeunna. Éta ogé ngungkabkeun yén anjeunna ngagaduhan daya tarik séksual ka anjeunna tapi anjeunna henteu leres-leres ngalakukeun nanaon. Aya seueur perlambang dina BKMG sareng ieu kadang atanapi seuseueurna waktos penting, sareng aranjeunna aya hubunganana sareng carita ku gambar-gambar anu digambarkan dina gambar éta. Aranjeunna ngagaduhan palaku manusa diantarana sareng éta ngajantenkeun aranjeunna langkung berkesan. Urang bakal ngamimitian alesan kunaon anjeun kedah nonton sareng naha anjeun henteu kedah nonton Bakemonogatari sakedap tapi punten laksanakeun sakedap kanggo ningali tokoh utama.

Araragi pendak sareng kutukan kéong anu ngamungkinkeun anjeunna ningali penampakan mojang alit. Kutukan kéong cenah bahaya pisan sareng tiasa nyumpah manusa mana waé, sanaos kami henteu yakin naha Araragi Asasi Manusa, ditingali anjeunna dikedalkeun ku vampir.

Palaku utama - Naha Bakemonogatari Pantes Ditonton?

Koyomi Araragi mangrupikeun protagonis utama séri sareng anjeunna sacara parsial tokoh utama pikeun séri sadayana. Kami ningali sadayana tina POV na sareng kaseueuran masalah direngsekeun nganggo anjeunna. Anjeunna tiasa kawéntar pikeun budak Jepang umur 17 - 19 taun.

Kuring utamina mendakan kuring satuju sareng seueur naon anu anjeunna nyobian sareng lakukeun. Anjeunna ngagaduhan sipat anu logis dina cara ngalaksanakeun hal-hal sareng anu paling logis sareng rasional tina karakter anu urang pendakan dina Bakemonogatari sareng séri Monogatari sacara umum.

Salajengna urang gaduh Senjygouhara, anu disangka kabogoh Araragi. Anjeunna sakuduna dituju janten kabogohna tapi dina pamanggih kuring kalakuan sapertos protagonis sapanjang jalan. Anjeunna anéh pisan dina pamendak kuring sareng dialog anu ngagunakeun watekna anéh pisan. Dina pamanggih kuring anjeunna henteu nyarios kumaha déwasa sumawona nonoman nyarios.

Upami kuring mendakan anjeunna di dunya nyata sareng anjeunna mimiti ngobrol sareng kuring ku cara éta kuring bakal ngajantenkeun anjeunna berpisah tapi panginten éta ngan ukur kuring. Anjeunna nyangkut anu henteu dipikaresep sareng pilihan karakter anu goréng dina pendapat abdi pikeun Araragi. Kuring masih henteu ngartos naha lalaki ieu henteu ngan saukur lungsur anjeunna ti mimiti, kusabab kuring henteu tatu lami-lami.

Sub Karakter - Naha Bakemonogatari Pantes Ditonton?

Alesan Kuring nempatkeun seueur karakter ieu di dieu sareng henteu nyerat garis anu misah pikeun aranjeunna sabab sadayana ngan ukur ngagaduhan episode atanapi langkung dina séri janten henteu penting dina hal éta. Kuring terang sababaraha sapertos Senjygouhara kéngingkeun langkung seueur tapi demi kuring kuring henteu bakal nyerat ngeunaan dirina nyalira. Éta Araragi anu kéngingkeun waktos layar panglobana, sareng ieu kusabab anjeunna anu ngarengsekeun masalah sareng budak awéwé datang ka anjeunna nalika aranjeunna terang yén anjeunna ngabantosan Senjygouhara. Kaseueuranna lumayan berkesan sareng aranjeunna tiasa dianggo ogé sub karakter sareng salaku tokoh utama nalika épisode na ngan ukur dipokuskeun pikeun aranjeunna.

Sigana mah anjeun tiasa nyarios yén karakter ti Bakemonogatari teu émut sareng ieu dina hiji sisi leres-leres leres. Nanging, kuring bakal nyatakeun yén ieu sacara standar, tim desain anu ngurus produksi BKMG ngadamel padamelan anu hebat sareng anjeun tiasa ningali ieu ngan dina unggal gambarna digambarkeun. Éta tingkat produksi SONY anu asup akal sabab aranjeunna anu ngagaduhan lisénsi (SONY MUSIC Jepang).

Kuring henteu resep Senjygouhara, kuring henteu resep Oshino atanapi Hanekawa ogé, aranjeunna sadayana rumaos antagonis ka kuring tapi saolah-olah panulis hoyong urang pikir sadayana ngalawan Araragi, sabab éta pasti kumaha rasana. Kuring resep yén Araragi ngagaduhan édisi nyalira dina bentuk budak awéwé leutik éta, Hachikuji, tapi kuring henteu resep kanyataan yén aya adegan dimana anjeunna keok dina raina. Kuring terang éta mangrupikeun panampian sareng sanés tapi kanyataan yén aranjeunna nunjukkeun yén henteu pas sareng kuring

Narasi Utama Teraskeun - Naha Bakemonogatari Pantes Ditonton?

Araragi ngabantosan Senjygouhara ku masalah beurat badan ku nyungkeun bantosan lalaki anu disebat Meme Oshino. Oshino satuju pikeun ngabantosan anjeunna upami anjeunna nurut kana pamundut anu ahéngna sareng ngalebetkeun kana ritual anu bakal ngeureunkeun kutukan atanapi aparat tina lumangsungna mimitina, nyingkirkeun masalah beurat anjeunna langsung di ditu. Ayeuna adegan anu nuturkeun ieu pikaresepeun pisan nalika kuring mimiti ningali éta sareng ieu kusabab aya seueur referensi ngalangkungan panggunaan gambar-gambar jalma Jepang.

Kanggo sababaraha alesan ogé Senjygouhara mikir yén Araragi kabogohna sareng anjeunna terus-terusan ngadorong ieu ka anjeunna sareng sapertos jalan-jalan di anjeunna dina sababaraha episode, sacara fisik nyerang anjeunna, moyok anjeunna sareng malah ngantepkeun anjeunna maot sakali. Ieu anu kuring henteu resep ngeunaan karakter Senjygouhara sareng ieu ngajantenkeun anjeunna leres-leres teu tahan ku kuring kanggo nonton nalika ningali Bakemonogatari. Sésa séri dasarna Araragi badé buleud di kota ieu aranjeunna sareng ngabantosan budak awéwé sanés (sareng aranjeunna sadayana budak awéwé) kalayan masalah permasalahan anu sami. Ieu perkawis seueur carita na janten bagian penting tina carita nalika séri na kamajuan.

Simbolisme Dina Bakemonogatari - Naha Bakemonogatari Pantes Ditonton?

Bakemonogatari ngagaduhan seueur simbolisme anu penting pisan sareng ngagaduhan bagian ageung dina ngahasilkeun pangaruh yén sababaraha adegan ngagaduhan anu tiasa ditingali. Musik, lampu, sareng dialog ogé pangaruhna ageung, tapi perlambangna dina Bakemonogatari sareng dina séri Monogatari umumna kuring ngabayangkeun pisan nyebar. Biasana digunakeun pikeun nepikeun pangaruh kalimat atanapi pikeun menerkeun tindakan kajadian. Éta ngalakukeun éta ku flashbacks anu teras disuarakeun pikeun pangaruh anu langkung saé.

Kadang-kadang urang ogé ningali objék anu ngagaduhan bagian dina carita hiji adegan anu muncul sapertos stapler sareng agul anu dianggo Senjygouhara pikeun ngancem Araragi sareng hal-hal sanés anu aya hubunganana sareng ritual anu munggaran. Simbolisme dimimitian di deukeut adegan ritual anu kajadian di awal séri caket épisode anu nampilkeun masalah penampakan Senjygouhara.

Pamakéan Alat Parotong - Naha Bakemonogatari Pantes Ditonton?

Urang tiasa ningali di luhur yén séri ngagunakeun sababaraha jinis gaya animasi pikeun ngarobih ti hiji pamandangan ka hiji pamandangan. Kitu ogé ngagunakeun musik pikeun ngahubungkeun adegan anu béda-béda ogé ngagunakeun cutaway ieu, anu sami-sami efektifna. Ngagunakeun 3 warna pikeun ngaitkeun unggal gambar babarengan mangrupikeun cara anu hadé pikeun nyambungkeun unggal gambar sareng éta dilakukeun sampurna di dieu. Ieu ogé conto anu saé pikeun ngahubungkeun adegan sacara umum.

Alesan Bakemonogatari Patut Dilalajoan

Ok, so now I have gone over the main elements of the show I’m going to list some reason for and against Bakemonogatari so you can have the best chance of making an informed decision.

Original animation style

Acara na ngagaduhan gaya animasi anu béda pisan sareng aslina anu matak pikaresepeun pisan ditonton. Séri ngagaduhan rupa-rupa gaya artistik anu biasa dianggo dina séri.

Animation is on point

Jujur visual anu luar biasa ku séri ieu, janten kuring bakal nyobian lamun anjeun kana sagala rupa éta. Pamandangan sering tiasa ngalih tina janten lucu sareng lucu teuing serius dina sababaraha menit. Ogé aranjeunna gaya artistik anu béda dina séri anu nyorot carita sareng sub plot anu béda. Kuring bakal nyarios cara ngagambarna pikaresepeun pisan sareng kuring resep cara ngagambar kanyataan. Waktos dina adegan tangtu saé pisan khususna sareng musik ogé. Aranjeunna nganggo musik kalayan saé pisan pikeun ngahubungkeun adegan séwang-séwangan.

Nembak Unik

Abdi resep kumaha témbal dina sababaraha adegan teras-terasan tetep di lokasi anu sami, ieu ngajantenkeun seueur langkung tegang sareng profil tinggi anu kuring carioskeun. Témbakan henteu sacara rutin ngarobih lokasi. Abdi nyarios yén Bakemonogatari henteu sapertos anime konvensional, sababaraha urang sareng nonton anime panginten langkung resep ieu.

Captivating visuals

Visual anu narik ati mangrupikeun penampilan anu umum sareng BKMG, sareng éta sami-sami mirip sareng Buah-buahan Grisaia, dina cara ditampilkeun sahenteuna. Abdi nyarios aranjeunna béda-béda, ku sababaraha cara. Lampu sareng tékstur aya dina titik dina pendapat abdi, kadang ampir asup. Abdi leres-leres masihan BKMG nalika kuring parantos ngamimitian.

Appropriate use of graphic imagery

Éta gumantung pisan kana jinis jalma anjeun, éta mangrupikeun jinis anime anu grafis sareng pikaresepeun. Éta sanés ngan ukur anime sapopoé anjeun sareng ieu dibuktikeun dina nembak sareng musik. Cara séri ngagunakeun nembak pikeun difokuskeun karakter ogé saé sareng éta ngalakukeun ieu saé sapanjang séri. Anu kuring mendakan nyaéta Bakemonogatari ngagunakeun pamandangan anu grafis pikeun nepikeun émosi anu tangtu. Abdi sadayana pikeun ieu tapi sababaraha urang tiasa henteu resep ieu, sapertos Black Lagoon sareng anime sanésna sigana sering ngagunakeun pamandangan ieu sareng ieu ngajantenkeun sababaraha adegan langkung sengit sareng pikaresepeun tibatan adegan anu sanés.

Alesan Bakemonogatari Teu Patut Dilalajoan

Difficult story to follow

Upami anjeun hoyong lebet kana carita éta bakal janten tugas anu cukup hésé ku anu ieu. Sababaraha episode mimiti Bakemonogatari hésé pisan nuturkeun sareng ngartos numutkeun kuring. Ieu tiasa mangaruhan kamampuan anjeun pikeun ningali éta sareng asup kana séri. Misalna henteu leres-leres dipedar, sababaraha sora disebatkeun dina ngamimitian sababaraha épisode anu langkung awal tapi ieu henteu leres-leres nawiskeun seueur penjelasan ngeunaan naon anu lumangsung. Jelas upami anjeun maca manga anjeun moal ngagaduhan seueur masalah dina séri ieu sabab anjeun bakal terang naon anu lumangsungna tapi pikeun pemirsa pertama anjeun tiasa ngagaduhan masalah sapertos kuring.

Lack of explanation

Kuring yakin kuring henteu ngan hiji-hijina anu naroskeun sapanjang Bakemonogatari, tapi kadang kuring henteu terang saha kajadian anu tangtu dina pamandangan anu kajantenan sareng kumaha kamungkinan Araragi bahkan tiasa dikaitkeun sareng karakter sapertos kieu. Utamana Oshino. Kumaha jalanna dua jalan éta? Kuring teu boga pamanggih sareng éta henteu asup akal pikeun kuring. Kuring nyandak kabébasan pikeun néwak deui adegan aslina sareng kuring masih henteu mendakan penjelasan kumaha Araragi terang Oshino, kumaha sareng nalika anjeunna janten gaul sareng anjeunna sareng naha Senjygouhara malah repot-repot angkat sareng anjeunna. Ieu mangrupikeun téma anu teras-terasan dina séri sareng kuring ngan kedah yakin kuring leres sateuacan nyerat tulisan ieu. Araragi nyatakeun yén éta Oshino anu sanggup ngabantosan anjeunna mimitina sareng ngabantosan "balikkeun" ka manusa, tapi anjeunna henteu nawiskeun penjelasan sanés.

A lot of unlikable characters

Seueur jalma bakal henteu satuju sareng kuring ngeunaan ieu tapi kuring ngan ukur kedah asup ka dinya. Abdi henteu resep tokoh dina Bakemonogatari, éta pendapat kuring janten punten ngan ukur nguping kuring. Protagonis utama, Araragi lumayan bosen upami nyarios sareng dialog na sigana henteu janten masalah nalika anjeunna nuju ngabahas hal-hal sareng Senjygouhara atanapi sub karakter anu sanés. Anjeun bakal kedah ngartosan karakter Senjygouhara anu ngaganggu sareng macét ogé sub karakter sanés sapertos Kanbaru.

Unrealistic dialouge

Abdi henteu tiasa nyarios sacara katégori yén cara dialog ditulis pikeun Senjygouhara henteu réalistis tapi kuring hoyong nyarios yén cara anjeunna ngahasilkeun dialog ngan anéh. Hiji-hijina cara kuring tiasa ngagambarkeun éta nyaéta lalaki anu umur 60 taun kajebak dina awak budak awéwé umur 17 taun, anu raos kuring sigana ditingali saha anu ditulis ku.

Questionable main character

Kuring leres henteu mendakan naon-naon anu kuring resep ngeunaan tokoh utama sajabi ti kanyataan yén anjeunna tokoh anu hadé. Maksad abdi ieu dina hartos yén anjeunna ngabantosan kaseueuran budak awéwé anu sumping atanapi sumping ka anjeunna nyuhungkeun bantosanna, sareng ieu dina sababaraha hal pikaresepeun. Nanging aya adegan-adegan anu tangtu ngalibetkeun Araragi anu kuring nembé anéh sareng anéh. Éta ogé sifatna henteu pikaresepeun sareng upami anjeun kantos ningali BKMG maka anjeun bakal terang naon anu kuring carioskeun, utamina adegan anu ngalibatkeun Hacikuji sareng Sengoku. Kuring terang ieu téma ngulang deui sareng sababaraha anime sareng kuring nyanghareupan masalah nalika marios karakter Araragi.

Very graphic at times

Some scenes in Bakemongatari are very graphic and this can be anything from violence to sex and much more. If you’re not into all that then maybe Bakemonogatari is not for you as these types of scenes are abundant in BKMG. There are also sexual and violent scenes directly involving children, which for moral reasons I don’t agree with. These types of scenes are in every other episode I’d say and you will come across them sooner or later if you have started watching, just try to watch out or them, thats the only advice I can offer, or you could skip through them.

Conclusion – Is Bakemonogatari It Worth Watching?

Bakemonogatari nawiskeun pangalaman anu béda pisan sareng unik anu henteu sami sareng jinis anime anu ku kuring parantos katutup dina sababaraha taun katukang. Gaya animasi, dialog, desain sora, nembak, soundtrack sareng éstétika sadayana pasti pikaresepeun pikeun hormat anu tangtu.

Séri ieu ngagaduhan visual anu ampir pikaresepeun anu henteu tiasa diunggulan ku seueur séri anu sanés di luar sareng kuring henteu tiasa mikirkeun séri anu asli dina desainna sapertos Bakemonogatari sareng séri Monogatari.

Épisode awal anu mimiti dina séri éta bakal langkung hese dilebetkeun nalika anjeun mimiti ngamimitian, tapi kuring terang yén aya deui musim sareng épisode anu nampilkeun karakter ieu, janten dina rasa, kuring terang ti mimiti éta mangrupikeun anime alus meunang invested di na, dina rasa éta, éta.

Sanajan anjeun bisa nyanghareupan masalah jeung karakter engké on, ganjaran tina sababaraha adegan jauh leuwih gede dibandingkeun downsides. Abdi bagja pisan pikeun marios usum kadua séri Monogatari ogé sareng bakal masihan pamikiran kuring dina tulisan anu sanés.

Tapi sadayana, Bakemonogatari patut diawaskeun, alesan anu ku kuring parantos disebatkeun penting pisan sareng aranjeunna sadayana tiasa dipohokeun upami anjeun nembé asup kana éta. Nyatana, kuring sesah pisan pikeun terang alesan kunaon éta henteu pantes ditingali.

carita anjeunna geulis unik, karakter oge metot, sora jeung desain visual on titik, naon deui anu kuring kudu ngomong? Ngan émut alesan éta henteu pantes ditingali, anjeun henteu kantos terang, aranjeunna tiasa ngabantosan anjeun. Kuring ogé kudu stress kuring resep tungtung séri jeung éta nice ninggalkeun dina catetan nice, lamun éta naon anjeun tiasa nelepon deui.

Sakali deui kami ngarepkeun tulisan / tulisan ieu parantos épéktip dina ngawartosan anjeun sakumaha kuduna. Kami hoyong nekenkeun yén aya opini / penalaran / POV tinangtu atanapi inpormasi sanés dina tulisan blog urang ngan ukur opini kami sareng teu sanés deui. Hatur nuhun pikeun maca kami bakal ngagaduhan langkung seueur tulisan blog sapertos kieu di jalan.

Ninggalkeun comment hiji

Translate »