Tinjauan Umum Naha Perlu Ditonton?

The Junkyard - Kunaon Carita Anu Berarti Ngeunaan Ngalalaworakeun Budak Ieu Kedah Ditonton

The Junkyard poék, ngomong sahanteuna, tapi teu ngan sombre jeung nada depressing diatur sapanjang pilem nu ngahartikeun observasi ieu, éta pamustunganana ogé tungtung nu ngahasilkeun téma béda sagemblengna. Carita Junkyard nuturkeun dua nonoman anu disebut Paul sareng Anthony anu janten babaturan. Kami henteu ningali kumaha aranjeunna janten réréncangan sareng urang tiasa nganggap yén aranjeunna janten réréncangan énggal-énggal. Éta asalna tina latar anu rada béda sareng ieu dipidangkeun sapanjang pilem. Upami anjeun hoyong nonton junk Yard, gulung ka handap ka handap tulisan ieu atanapi angkat ka Tempat sampah di dieu.

The Junkyard - Kunaon Carita Anu Berarti Ngeunaan Ngalalanyahan Barudak Kedah Kedah Ditonton
The Junkyard - Kunaon Carita Anu Berarti Ngeunaan Ngalalaworakeun Budak Ieu Kedah Ditonton

Adegan Kahiji

Pilemna dimimitian ku lalaki sareng awéwé ngalangkungan subway. Jelas yén aranjeunna parantos wengi kaluar sareng resep pisan. Aranjeunna mendakan sababaraha jalma di subway anu di masarakat kulon urang bakal nganggap hal-hal anu teu pikaresepeun, pangguna narkoba, mabok sareng pengemis. Jelas yén lalaki sareng awéwé ningali handap ka jalma-jalma ieu nalika aranjeunna nuju nuju ka subway. Hiji lalaki bahkan datang sareng naroskeun ka lalaki éta pikeun parobihan tapi anjeunna sacara kasar ngirimkeun anjeunna.

The Junkyard - Kunaon Carita Anu Berarti Ngeunaan Ngalalanyahan Barudak Kedah Kedah Ditonton
The Junkyard - Kunaon Carita Anu Berarti Ngeunaan Ngalalaworakeun Budak Ieu Kedah Ditonton

Nalika aranjeunna dina subway aya lalaki nyolong dompét awéwé sareng Paul (lalaki éta) buru-buru ngudag anjeunna, ngudag terus dugi ka ngahontal bagian anu ngahiji diantara gerbong.

Lalaki éta ditusuk sareng urang teras dicandak ka adegan flashback dimana urang ningali lalaki éta salaku budak. Sareng murangkalih anu sanés. Kami mimiti ningali Paul sareng Anthony nalika aranjeunna lebet kana Junk Yard anu pinuh ku mobil anu dibongkar. Éta ngan sakitar 12 taun dina adegan ieu sareng jelas nunjukkeun nalika budak lalaki lumpat ka taman kalayan bungah ngagebruskeun kendaraan anu parantos sepuh.

Kami ningali kumaha Paulus sareng Anthony polos sareng polos ngalaksanakeun tindakanana dina adegan ieu sareng nunjukkeun yén pandanganana di dunya sami sareng kaseueuran nonoman dina umur éta. Nalika ngabanting sababaraha mobil anu tos lungse, dua budak lalaki mendakan kafilah lami, katingalina henteu nganggo mimitina. Budak lalaki seuri nalika Anthony nabrak jandéla tapi teras ngagorowok muncul tina kafilah, éta lalaki. Anjeunna nunjuk bedil ka budak lalaki nalika aranjeunna kabur. 

Henteu lami saatos kami ningali Anthony sareng Paul balik deui ka anu katingalina janten bumi Anthony. Anjeunna ngirining bel panto sareng sosok langsung némbongan dina nyeri gelas, éta indung Anthony. Anjeunna muka jandéla sareng masihan Anthony catetan, ngawartosan pikeun nyiapkeun dahareun.

The Junkyard - Kunaon Carita Anu Berarti Ngeunaan Ngalalaworakeun Budak Ieu Kedah Ditonton

Saatos ieu aranjeunna ditingali di kios tuang ngagaleuh tuangeun. Ibu Paul teras nyauran anjeunna sareng anjeunna angkat ka bumi. Éta teras dimimitian hujan sareng urang ningali Anothy di luar ngagedor dina panto hoyong deui di jero. Kami ningali tina sudut pandang Paul yén anjeunna ngagaduhan bumi anu saé sareng indung anu paduli. Aranjeunna duanana kaganggu ku Anothy banging sareng mamah Paul urang angkat ka luar pikeun ngiringan Anothy deui di jero sareng kaluar hujan. 

Bédana antara budak lalaki

Janten urang tiasa ningali tina adegan munggaran ieu yén dua budak éta béda, masih sobat tapi béda. Paul ngagaduhan indung anu pikaresepeun anu paduli sareng anjeunna ogé ningali batur, bahkan Anthony, anu sigana gaduh kahirupan anu kirang untung. Ieu anu terakhir waktos urang ningali Anthony sareng Paul salaku murangkalih tapi éta nyarios pisan ka urang.

Bédana antara Anthony & Paul

 Sawatara anu kuring badé nyarioskeun ngeunaan pilem ieu sareng anu langkung penting dina paruh mimiti nyaéta kanyataan yén saeutikna dialog, bahkan dina adegan salajengna. Pilem tiasa narik ieu dina jangka waktu anu pondok, nunjukkeun éta ngan ukur 18 menit. 

Dina paruh mimiti pilem ieu mimiti urang netepkeun yén Paul sareng Anthony babaturan, aranjeunna parantos lami. Ieu kabuktosan nalika urang ningali pandangan sakedik poto anu nunjukkeun Paul sareng Anothony salaku barudak ngora. Ieu penting sabab biasana nyetél kesan awal urang pikeun dua budak sareng hubunganna. Éta ogé nyaritakeun pisan urang tanpa ngandelkeun teuing kana dialog. 

The Junkyard - Kunaon Carita Anu Berarti Ngeunaan Ngalalaworakeun Budak Ieu Kedah Ditonton

Dua budak lalaki dihijikeun sareng naon anu sami, anu lumayan seueur. Tapi pamustunganana, aranjeunna ngagaduhan latar belakang sareng pendidikan anu bénten. Pilem nunjukkeun ieu ngalangkungan naon anu urang tingali dina acara munggaran pilem sanés ngalangkungan dialog tapi ku nunjukkeun kami dina layar. 

Ieu mangrupikeun hal anu kuring resep pisan sareng éta ngajantenkeun kuring mikaresep pilem langkung seueur. Tiasa ngagambarkeun pisan ku dialog anu saé pisan nyaéta hal anu kuring henteu acan kantos tingali sacara seueur dina TV, sumawonna dina pilem anu anjeun gaduh sakedik waktos pikeun ngajelaskeun narasi ka pemirsa anjeun, Junkyard sanggup ngalakukeun éta dina cara pisan ngayakinkeun jeung unik. 

Pengantar Duncan

Teras dina carita urang tingali ayeuna yén Paul sareng Anthony parantos ageung sakedik sareng ayeuna rumaja. Sigana mah aranjeunna sakitar 16-17 dina ieu sareng ieu kusabab cara aranjeunna berpakaian sareng silih ngobrol. Nalika numpak kana motorna éta rusak. Éta henteu ngan ukur ngarecah di jalan lami mana waé sanaos aya di gigireun Junkyard anu aranjeunna sumping atanapi biasa didatangan nalika aranjeunna alit.

The Junkyard - Kunaon Carita Anu Berarti Ngeunaan Ngalalanyahan Barudak Kedah Kedah Ditonton
The Junkyard - Kunaon Carita Anu Berarti Ngeunaan Ngalalaworakeun Budak Ieu Kedah Ditonton

Aranjeunna nuju mariksa sapédah nalika budak lalaki anu umurna sami tapi rada sepuh ngajelaskeun yén éta mangrupikeun pipa knalpot anu janten masalah, nyatakeun anjeunna gaduh anu énggal di buruan.

Paul hesitant nalika anjeunna ningali yén kafilah budak lalaki anu leumpang ka arah anu sami anu aranjeunna smashed nalika aranjeunna murangkalih. Éta ogé dikonfirmasi yén murangkalih anu nangtung di tukangeun lalaki dina adegan munggaran anu namina "Duncan" ogé putra lalaki éta. 

Anu penting ngeunaan adegan ieu nyaéta réaksi Paul sareng Anthony sareng cara aranjeunna ningali jalma sareng kajadian anu béda. Anthony sigana satuju sareng leumpang sacara buta kana kaayaan tanpa dipikiran sateuacana. Paul béda. Anjeunna hesitant ngeunaan lingkunganana sareng dimana sareng saha anjeunna henteu kedah berinteraksi.

Duncan mingpin Anthony & Paul ka Caravan

Anthony sigana resep kana budak lalaki anu langkung ageung Duncan sareng ampir katingali anjeunna, nuturkeun anjeunna tanpa naroskeun nanaon, ngalakukeun naon anu diomongkeunna tanpa ragu-ragu bari Paul sok rada ragu sareng ati-ati.

Saatos aranjeunna nyandak bagian tina sapédah Anthony, Paul sareng Duncan teras ngusir sareng obat-obatan anu disayogikeun ku bapa Duncan. Aranjeunna angkat ka tempat narkoba dimana deui urang ningali anu sanés ka jero tanpa dipikiran bari Paul ngantosan sakedik di luar sateuacan lebet.

Pentingna latar tukang budak mangrupikeun hal anu kuring bakal bahas engké tapi pondokna urang tiasa ningali yén masing-masing tina 3 budak lalaki éta ngagaduhan atikan anu béda-béda sareng ieu kami bakal penting engké. 

Adegan Imah Narkoba

Paul boga konfrontasi slight di den ubar nalika anjeunna lalampahan ngaliwatan suku hiji lalaki pingsan ngan pikeun lalaki hudang sarta ngajerit di anjeunna. Kusabab ieu anjeunna ditinggalkeun balik ku Anthony jeung Duncan sarta kapaksa leumpang ka imah.

Duncan nganteurkeun ubar ka imah ubar ku Paul & Anthony

Ieu tempat anjeunna meets "Sally" gadis anu muncul nalika Anthony sarta Paul ditémbongkeun salaku rumaja nalika aranjeunna geus dewasa. Éta motong kana pamandangan Sally sareng Paul cium sareng aranjeunna diganggu ku Anthony.

Sally dasarna nyarioskeun Anthony supados angkat sareng Anthony angkat ka tempat sampah dimana anjeunna nyaksian Duncan disiksa ku ramana. Anthony ngabantosan Duncan bangkit sareng aranjeunna angkat babarengan.

Paul sareng Sally nyium bari Anthony aya di luar

Adegan ieu hébat sabab nunjukkeun karep Anthony pikeun Duncan sanaos aranjeunna boro ngobrol. Éta ogé nunjukkeun yén Anthony tiasa nunjukkeun simpati ka Duncan sabab anjeunna terang kumaha rasana diabaikan ku kolotna.

Ieu ampir masihan aranjeunna dasar anu umum sareng ngabantosan ngawangun hubungan anu langkung padet antara dua. 

Anthony ngabantosan Duncan saatos anjeunna disiksa

Engké urang ningali Paul leumpang Sally balik ka flat nya. Anjeunna perhatikeun sapasang suku nyodok kaluar tina lawang sababaraha panto ka handap. Kaheranan anjeunna ningali yén Anthony sareng Duncan ngaroko heroin.

Urang nempo Anthony meunang mad di Paul pikeun ieu jeung dua kudu pegat nepi ku Duncan. Éta ogé pikaresepeun yén dina adegan ieu Duncan mangrupikeun sora nalar.

Paul nyatet Anthony sareng Duncan nganggo heroin

Sanggeus ieu tilu balik deui ka Junkyard, teu ngan Junkyard tapi Caravan takwa nu urang nempo deui dina adegan 2nd. Paul waits ku Gerbang na teu datang malah disebut "Pussy" ku Duncan pikeun henteu nuturkeun.

Anjeunna ningali nalika aranjeunna nuju ka karavan, nyumput di tukangeun gerbang utama ka lawang. Ujug-ujug, sababaraha sora ngagorowok kadéngé tina kandaraan, sarta seuneu bitu, mimiti engulf sakabéh karavan.

Urang bisa ngadéngé jeritan bapana Duncan urang, sakumaha duanana Paul jeung Duncan luncat kaluar ti imah ayeuna ngaduruk, teu lila dituturkeun ku bapana Duncan urang, ayeuna pinuh on seuneu.

Pamandangan Pamungkas 

Adegan pamungkas datang nalika 3 budak balik deui ka naon anu kuring pikir nyaéta datar ibu Anthony. Aranjeunna datang deui sanggeus ngungsi junk Yard ngaduruk, sanggeus witnessing pupusna bapana Duncan urang. Kami henteu pernah ningali ibu Anthony leres sareng anjeunna henteu hadir di datar nalika aranjeunna uih deui.

Kanyataanna kami malah teu terang lamun awéwé di mimiti pilem téh indung sabenerna na, urang ngan nganggap tur éta tersirat vaguely ngaliwatan gesture nya nalika manehna leungeun anjeunna duit keur meuli dahareun.

Paul ngaroko sareng Anthony Duncan

Budak lalaki mimiti ngaroko sareng Anthony masihan sababaraha ka Paul supados anjeunna tiasa bersantai. Ieu dimana urang meunang adegan ieu. sigana Anthony mimiti halusinasi. Nanging, éta tiasa janten peringatan ti alam bawah sadarna.

Pikeun sababaraha alesan Paul mimiti halusinasi hiji karavan ngaduruk. Ieu pisan sarupa hiji bapana Duncan urang hirup di. Ujug-ujug karavan nu naek up on suku sarta mimiti lumpat ka arah Paul.

Panonna muka horror bari buru-buru kaluar. Sakumaha anu kuring nyarios sateuacanna, kuring pikir ieu mangrupikeun alam bawah sadar anjeunna nyarioskeun yén aya bahaya caket dieu. Anjeunna jumps up, ngalir kaluar jeung cukup yakin, nilik sakabéh junkyard on seuneu.

Junkyard ngaduruk

Dina adegan panungtungan saméméh adegan ahir urang ningali Paul ngabejaan pulisi hal. Éta écés naon ieu sareng urang henteu peryogi katerangan ngeunaan naon anu kajantenan saatosna, sanaos Anthony dicandak ku pulisi. 

Janten aya anu gaduh, carita anu saé, leres pisan. Abdi resep kumaha carita na, teu kakantun pacing. Kanyataan yén aya sakedik dialog tapi urang pemirsa ngartos pisan tina 17 menit ieu urang ningali karakter ieu luar biasa.

 Naon anu narasi kedahna ngagambarkeun?

Jigana bener tilu budak nu sakuduna dituju ngawakilan 3 tahapan atawa kategori budak jeung naon anu bisa lumangsung lamun barudak anu parah neglected. Paul sakuduna dituju ngagambarkeun anak alus. Urang ningali ieu dina cara anjeunna digambarkeun.

Tina sababaraha dialog anu urang laksanakeun, urang ngartos yén anjeunna sopan, bageur sareng sacara moral budak anu saé. Anjeunna ngagaduhan sikep anu saé sareng urang tiasa ningali yén anjeunna ngagaduhan atikan anu lumayan, kalayan indung anu paduli anu ngurus anjeunna.

Paul teu gaduh alesan pikeun henteu berinteraksi sareng Anthony sareng ieu sababna aranjeunna babaturan. Anjeunna digedékeun pikeun ngahormatan sadayana henteu paduli kasang tukangna atanapi kumaha kalakuanana sareng ieu sababna anjeunna babaturan sareng Anthony. 

Duncan lumpat bari Anthony panginten ditéwak

Teras we gaduh Anthony. Sapertos Paul anjeunna dewasa sareng indung tapi anjeunna teu diabaikan. Kami ningali ieu nalika anjeunna ditutup, atanapi indungna henteu tiasa sumping ka panto nalika anjeunna ngagedor. Ieu nunjukkeun yén indung Anthony béda sareng Pauls.

Anjeunna henteu tanggung jawab, ngalalaworakeun sareng henteu sigana nunjukkeun kasalempang Anthony, ngan ukur masihan artos kanggo mésér tuangeun nalika anjeunna ngetok panto imahna nyalira. Naha kuring nyangka indung Anthony mangrupikeun pangguna narkoba, tapi éta tersirat pisan. 

Tungtungna urang gaduh Duncan, anu mimiti urang tingali dina pamandangan awal pilem nalika Anthony sareng Paul nabrak kafilah. Duncan aya di tungtung anu sanés sareng sabalikna ti Paul. Anjeunna henteu ngagaduhan atikan anu santun sareng digedékeun ku dealer sareng pangguna narkoba. Urang tingali dina pilem tur éta beurat ngusulkeun yén Duncan geus keok rutin ku bapana.

Kalawan nowhere sejenna indit hijina pilihan nya tetep. Dina pamadegan mah Duncan geus miboga upbringing awon na urang tiasa ningali ieu ti film. Anjeunna kurang ajar, uncaring sarta mawa dirina dina cara disrespectful. 

Ku cara kitu tilu budak lalaki dina 3 tingkatan atanapi tahapan sakumaha anu kuring nempatkeun. Paul dimana anjeun badé hoyong janten budak anjeun, Anthony lalaunan kajahatan sareng Duncan parantos aya di handapeun. Aya 2 hal anu aranjeunna sadayana sami. Cara aranjeunna diasuh dihubungkeun sareng tindakan sareng kaayaan aranjeunna ayeuna, sareng jinis Junkyard ngaitkeun aranjeunna sadayana. 

Pentingna didikan sareng latar

Hésé pikeun nyarioskeun naon anu dipikirkeun ku karakter anu saleresna dina momen-momen terakhir dina adegan ahir. Jigana éta aman disebutkeun yen tina ekspresi dina raray Anthony jeung Paul urang duanana reuwas, Jigana Anthony leuwih ti Paul. Anthony ningali konfrontasi ahir salaku panghianatan. Paul dasarna ngabejaan on sobat sarta anjeunna dibawa kabur.

Paul ngarasa reuwas ngeunaan maotna di Junkyard jeung seuneu nu ensues. Boh waé éta mangrupikeun tungtung anu saé pikeun hubungan dua budak lalaki sareng kuring pikir éta pas pisan. Paul terang naon anu aranjeunna laksanakeun salah sareng éta sababna anjeunna tetep jelas (lolobana) ngeunaan Duncan sareng Anthony.

Anthony & Paul salaku murangkalih

Anthony sigana nuturkeun Duncan naon waé anu anjeunna laksanakeun sareng Duncan, ogé, urang terang naon maksud sareng masalahna. Poin anu kuring cobian di dieu nyaéta didikan aranjeunna, anu langkung penting kumaha pentingna. Anthony nembé mimiti nyéépkeun bari Paul dina kaayaan anu saé.

Alesan anu Anthony ngan ambing nuturkeun Duncan sakitar sabab anjeunna henteu gaduh indung anu paduli anu nyarioskeun anjeunna henteu sareng anu langkung penting nunjukkeun conto naon anu leres sareng salah di dunya ieu sareng saha anu anjeun kedah kalebet sareng percanten salaku réréncangan anjeun. saha anjeun kudu tetep ogé jauh ti.

Jigana éta Junkyard nyobian ngajarkeun moral ieu sareng éta pasti ngajantenkeun kuring mikir ngeunaan didikan kuring. Sababaraha urang henteu dibéré kasempetan anu sami sareng anu sanés, aya anu digedékeun sareng diabaikan sareng kuring pikir ieu anu ditingalikeun ku The Junkyard. 

Endingna mangrupikeun hal anu kuring perhatikeun langsung sabab kuring terang saha waé anu nyerang. Di balik sagala gambar anu kedip-kedip urang tiasa ningali raray Anthony anu lungse nalika anjeunna ngahontal péso.

Naha Anthony terang yén éta Paul anjeunna nembé ditusuk? Upami ieu leres, éta muka pilem pikeun seueur kamungkinan anu sanés sareng éta ngantunkeun tungtung ka interpretasi. Hal séjén pikeun nambahkeun bakal lamun Paul sabenerna terang éta anjeunna anu tusuk anjeunna. Naha ieu mangrupikeun hal anu terakhir anu dipikiran Paul nalika anjeunna ngaleungit?

Pilem éta seueur pisan kana imajinasi saatos ending sareng sanés ngan ukur di dieu urang ningali ieu. Contona sakumaha kuring disebutkeun saméméhna saméméh film boga saeutik dialog jeung lolobana informasi kami nampi ngeunaan karakter sagemblengna visual.

Kanyataan yén pilem éta tiasa nepikeun seueur naratif ku cara ieu pisan nyugemakeun sabab urang henteu kedah ngandelkeun pisan kana éta. Dina waktu nu sarua film ogé manages ninggalkeun elemen nepi ka interpretasi, sahingga panongton pikeun datang nepi ka téori sorangan. 

Indung Anthony

Balik deui kana perkawis indung Anthony, aya anu kuring sono nalika kuring mimiti nyerat ieu. Kuring henteu nyalahkeun diri kuring anu henteu merhatikeunana. Éta bakal janten penampilan ibu Anthony teras angkat dina pilem anu saleresna.

Urang ngan ukur ningali indung Anthony sakali dina penampilanna nalika anjeunna masihan artos kanggo mésér tuangeun. Sanggeus éta urang pernah ningali manehna deui. Abdi nunjukkeun yén penampilan anjeunna nalika Anthony sareng Paul murangkalih langkung alit sareng sanés nalika rumaja. Ku kituna naha ieu signifikan?

Bumi Anthony

Kami dina satengah kadua pilem nalika urang ningali Paul sareng Anthony nuju rumaja yén ibu Anthony henteu aya di jero bumi nalika aranjeunna lebet saatos karavan kahuruan. Kuring kapanggih eta pisan eerie nalika aranjeunna diasupkeun kana datar jeung aya bieu nanaon aya tapi kasur di lantai. Naon anu lumangsung ka dirina?

Henteu aya anu katingali mimitina tapi kuring mendakan éta pikaresepeun. Penampilan hiji-waktos anjeunna nguatkeun pandangan awal pemirsa ngeunaan Anthony sareng hirupna. 

ending éta cemerlang. Expertly timed kalayan musik hébat ngirim-off. Kanyataan yén éta nunjukkeun dua budak lalaki anu ningali ka Junkyard sakali deui sateuacan aranjeunna kabur kalayan polos éta sampurna sareng kuring henteu nyangka aya cara sanés anu tiasa dilakukeun langkung saé. Hatur nuhun pikeun maca, mangga like, bagikeun sareng koméntar.

JUNKYARD - Hisko Hulsing ti il Luster on Vimeo.

Ninggalkeun comment hiji

Translate »