Naha Perlu Ditonton?

Naha Sora Jempé Patut Ditonton?

gambaran

Pilem "Sora Senyap" parantos ngagem sababaraha penghargaan sareng nampi kamashuran anu ageung salami 4 taun éta dirilis. Pilem ieu nuturkeun carita mojang anu pireu disebut Shouko anu ngiluan sakola anu sami sareng Shoya, anu mimiti ngaganggu anjeunna kusabab anjeunna béda. Anjeunna dugi ka miceun alat bantu haring na kaluar jandela komo ngajantenkeun anjeunna getihan dina hiji conto. Premanisme ngan ukur didorong ku Ueno, sobat Shoya sareng kamungkinan pangagumna. Seueur pemirsa ngaraos raoseun tina trailer yén ieu mangrupikeun hiji jalan carita cinta kedah ngalibatkeun dua karakter éta, anjeun panginten panginten ngeunaan panebusan atanapi pangampunan. Nya éta henteu, ogé sahenteuna henteu sadayana.

Narasi Utama

Narasi utama A Senyap Sora nuturkeun carita budak awéwé pireu anu namina Shouko, anu dibuli di sakola kusabab katémbongna béda kusabab cacadna. Dina awal carita anjeunna nganggo buku catetan pikeun komunikasi sareng murid sanésna ngalangkungan patarosan nyerat dina buku sareng Shouko nyerat réspon na. Mimitina Ueno anu nyindiran Shouko kusabab buku catetanna, tapi engké Shoya, sobat Ueno ngiringan ngaganggu, ngagoda Shouko ku maok alat-alat pangrungu na sareng miceun na. Anjeunna ogé nyindiran cara diajak ngobrol, sabab Shouko henteu tiasa nguping sora soantenna nyalira. Premanisme teras-terasan dugi ka indungna Shouko kapaksa ngadamel keluhan resmi ka sakola, dina upaya lirén premanisme. Nalika indungna Shoya terang ngeunaan kalakuanana, anjeunna badé angkat ka bumi Shouko sareng artos ageung artos kanggo mayar alat bantu nguping. Indung Shoya nyungkeun hapunten atas nami Shoyo sareng janji yén Shoya moal ngubaran Shouko sapertos kieu deui.

Saatos Shoya angkat sakola anjeunna ngagabung ka Highschool dimana anjeunna nabrak Shouko saatos lami. Éta ngungkabkeun yén anjeunna ninggalkeun sakola yén anjeunna hadir sareng Shoya kusabab cara anjeunna ngubaran anjeunna. Anjeunna kabur ti anjeunna sareng mimiti ceurik. Ieu khususna dimana carita dimimitian, sareng adegan sakola anu premanisme jaman baheula ngan ukur visi jaman baheula. Sésa carita nyaéta Shoya nyobian pikeun nguatkeun Shouko ku diajar basa isarat sareng lalaunan ngingetkeun anjeunna. Duanana nyanghareupan seueur tantangan babarengan, sabab aranjeunna dipoyok ku sobat Shoya, Ueno kusabab kanyataanna anjeunna biasa ngaganggu anjeunna sareng indungna Shouko, anu henteu resep kana hubungan anyarna atanapi duanana babarengan.

Palaku Utama

Shouko Nishimiya dianggo salaku protagonis utama barengan Shoya. Tina POV guru, écés yén sadaya anu dipikahoyong Shouko di sakola cocog sareng gabung sareng sasama sakelas dina diajar sareng mikaresep kahirupan sakola. Karakter Shouko nyaéta isin sareng bageur. Manehna teu sigana tangtangan saha, sarta ngan umumna nyoba pas dina, nyanyi babarengan jeung aranjeunna jsb Shouko mangrupakeun karakter pisan asih jeung polah dina cara pisan miara, sahingga hésé lalajo nalika manehna keur bullied na ridiculed.

Shoya Ishida sigana henteu meta pikeun kapentingan dirina sorangan sareng biasana nuturkeun naon anu dilakukeun ku jalma sanés. Ieu kajadian kalolobaanana dina bagian mimiti pilem, dimana Shoya terus-menerus premanisme Shouko. Shoya henteu nanggungjawaban kanggo polahna dugi ka tahap kematanganna. Shoya tarik pisan tanaga sareng kagok, sabalikna tina Shouko. Anjeunna henteu calik pisan, biasana saluyu sareng naon anu dicarioskeun.

Sub Karakter

Sub karakter dina A Silent Voice maénkeun peran anu penting pisan dina kamajuan carita antara Shoya sareng Shouko, nawiskeun dukungan émosional pikeun duanana tokoh sareng bertindak salaku cara pikeun ngaluarkeun rasa hanjelu sareng ngawangun amarah. Sub karakter ditulisna kalayan saé pisan sareng ieu ngajantenkeun aranjeunna pisan pakait, ogé sub karakter sapertos Uneo, anu ngan ukur dianggo sakedik salami satengah pilem munggaran ditambihan sareng dipasihan jerona caket akhirna. Kuring resep ieu ngeunaan pilem sareng éta ngajantenkeun masing-masing karakter penting pisan sareng berkesan, éta ogé conto anu hadé pikeun pamekaran karakter anu leres dilakukeun dina pilem.

Narasi Utama Teraskeun

Babak kahiji pilem nembongkeun jaman baheula Shouko sareng Shoya sareng alesan yén anjeunna bullied sareng berinteraksi sareng anjeunna tiheula. Éta gumbira yén anjeunna ngan ukur hoyong janten réncangna sareng ieu ngajantenkeun carita langkung émosional. Adegan anu munggaran saatos prolog Shouko sareng Shoya di sakola babarengan ningali duanana Shouko sareng Shoya silih udagan di sakola anyar anu aranjeunna hadir. Nalika Shouko sadar yén éta Shoya nangtung di payuneun anjeunna anjeunna nyobian kabur sareng nyumput. Shoya néwak sareng anjeunna sareng ngajelaskeun (dina tanda langauge) ka Shiouko yén alesan anjeunna ngudag dirina kusabab anjeunna ngantunkeun buku catetan na. Teras Shoya nyobian deui ningali Shouko tapi anjeunna dieureunkeun ku Yuzuru sareng dipiwarang angkat. Ieu jelas anu pangpayunna dina upaya upaya Shoya pikeun ngahontal Shouko sareng ieu dimana sesa pilem ngarah, sareng sababaraha plot sareng corak anu sanés ogé, ngajantenkeun pikaresepeun pisan.

Teras dina pilem urang ningali Shoya interreact sareng Yuzuru sakedik deui nalika anjeunna nyobian langkung caket ka Shouko. Anjeunna ngajelaskeun kaayaan anjeunna ka Yuzuru sareng anjeunna janten langkung simpatik ka anjeunna. Momen ieu pondok tapi kumaha nalika indungna Shouko mendakan aranjeunna, nyanghareupan Shoya ku cara némpél kana beungeutna nalika anjeunna sadar éta indungna. Nembongan yén hanjelu Yaeko pikeun Shoya teu acan angkat. Caritana kamajuan sareng engké urang tingali yén indung Shouko mimiti ngambek Shoya kirang na kirang, sabab urang tingali Shouko sigana henteu ngagaduhan masalah sareng anjeunna deui. Éta dinamika pikaresepeun pisan pikeun dipertimbangkeun sareng éta pasti ngabantosan tegangan antara karakterna. Ieu asalna ti indungna Shoya anu hoyong anu pangalusna pikeun putrina. Alesan manehna kalakuan sapertos kieu paling dipikaresep kusabab anjeunna hoyong pisan naon anu pangsaéna pikeun Shouko sareng upami Shouko bagja éta sadayana anu penting.

Alesan Sora Jempe Pantes Ditonton

Naratif

Mimiti hayu urang mimitian ku alesan anu jelas, carita na. Carita A Sora Jempé alus pisan tapi matak keuna. Éta nganggo cacat budak awéwé pireu salaku struktur naratif anu lengkep. Kanyataan yén carita dimimitian ku adegan premanisme dina mimiti pilem teras ngalih kana waktosna di Highschool ngajantenkeun carita gampang diturutan sareng dipikaharti. Kuring resep pisan ideu pilem ieu sareng éta naha kuring mutuskeun pikeun masihan nonton.

Ilustrasi & Animasi

Penampilan umum animasi A Silent Voice mangrupikeun napas anu sahenteuna. Abdi henteu bakal nyarios éta dina tingkat anu sami sareng A Garden Of Words contona, tapi pikeun pilem anu langkung ti 2 jam, éta pasti katingalina endah. Sigana lamun unggal karakter parantos ditarik teras ditarik deui kana kasampurnaan. Latar tukang set anu lengkep sareng lengkep ogé éndah. Abdi nyarios sanajan pilem éta henteu anjeun resep ku cara éta katingalina moal janten masalah pikeun anjeun, sabab katingalina ngan saukur endah, seueur padamelan anu pasti nuju kana produksi ieu sareng ieu jelas pisan tina cara na kagambar.

Karakter pikaresepeun & Kenangan

Aya seueur karakter anu teu émut dina A Silent Voice sareng aranjeunna utamina maénkeun peran dina bagian mimiti pilem, maénkeun peranna salaku babaturan sakelas Shouko. Kaseueuran aranjeunna henteu leres-leres ngiringan premanisme sareng teras nonton sareng henteu ngalakukeun nanaon. Aranjeunna engké bakal ngajantenkeun langkung penampilan di pilem éta, ieu pikeun protés polos polos aranjeunna nalika ditanya ngeunaan penganiayaan Shouko sateuacanna ku babaturan sakelas anu sanés.

Watek Antagonis anu Cocog

Salah sahiji karakter ieu anu nyangkut kuring nyaéta Uneo. Anjeunna biasana bakal janten panyawat mina tina premanisme tapi biasana polah polos sareng henteu pernah kedah tanggung jawab sabab biasana bakal ditutupan ku Shoya. Bédana sareng Ueno nyaéta murid-murid sanés sadayana sadar yén tingkah paripolah ieu salah, Uneo teras-terasan ningalikeun pola ieu bahkan di Highschool dimana anjeunna nyindiran Shoya sareng Shouko nalika babarengan. Anjeunna siga anu ambek yén sadayana di sakurilingna parantos ngalih ti anu sapertos kieu sareng ngubaran Shouko sapertos kieu sareng ieu ngajantenkeun anjeunna rumaos rentan sareng timburu. Ieu ningkat pisan nalika Shoya aya di rumah sakit.

Dialog & Bahasa Awak

Dialogna dianggo kalayan saé dina A Silent Voice sareng ieu jelas dina seueur pamandangan khususna adegan bahasa isyarat. Dialog ogé terstruktur dina cara anu inpormasi sareng ati-ati pisan anu ngajantenkeun gampang pisan dianggo maca karakter awakna. Kuring pikir khususna ieu penting dina adegan sasak anu ngalibatkeun Shoya sareng Shouko sabab leres-leres narik ati kumaha kadua karakterna raoseun sampurna sareng maksud saleresna. Lalajo sisipan di handap sareng anjeun bakal ningali naon anu kuring carioskeun.

Simbolisme & Hartosna Nyumput

Aya hal anu ogé panginten dina pilem ieu nyaéta kumaha jalma kabuka pikeun cacad pikeun ngamimitian hubungan / silaturahim. Ieu henteu ngan ukur pikeun jalma anu cacat, tapi sami sareng jalma anu henteu ngagaduhan tampilan anu pikaresepeun atanapi henteu ramah sapertos Nagatsuka.

Jerona Karakter & Panahan

Sapanjang pilem urang ningali rupa-rupa karakter anu jero nunjukkeun aranjeunna ogé ningali sababaraha karakter ngalangkungan arc anu lengkep ogé. Sababaraha urang bakal ngajawab ieu ngan ukur tiasa dilakukeun ku eusi anu langkung lami sapertos seri contona tapi leres-leres dimungkinkeun dina pilem sapertos Senyap Sora, kanyataanna langkung-langkung kusabab panjang pilem. Conto anu saé pikeun ieu nyaéta Ueno, anu nyandak peran antagonis saatos paruh mimiti pilem réngsé. Masih nunjukkeun hanjakalna pikeun Shouko bahkan engké dina pilem. Kabiasaan awalna pikeun Shouko sigana beuki ageung, langkung-langkung saatos Shoya kedah ka rumah sakit saatos nyalametkeun nyawa Shouko. Nanging, dina akhir pilem urang tingali anjeunna parantos robih pisan.

Panungtung hébat (Spoliers)

Dina pamanggih kuring tungtung A Silent Voice éta persis sapertos anu diperyogikeun. Éta nawiskeun tungtung anu cukup konklusif, sareng kaseueuran masalah anu muncul dina mimiti pilem janten pujian sareng direngsekeun akhir na. Akhirna ogé bakal ningali seueur kasusah sanés anu sumping kusabab konfrontasi anu diciptakeun salaku akibat tina tindakan Shoya anu disimpulkeun sareng réngsé. Ieu ngamungkinkeun séri réngsé dina catetan anu saé saé.

Alesan Sora Jempe Henteu Pantes Ditonton

Akhir Aneh (Spoiler)

Ahir Sora Sora nawiskeun tungtung anu pikaresepeun anu ngadukung kasimpulan anu cocog ogé. Akhirna ningali seueur tokoh utama ti mimiti ngahijikeun sareng ngahiji babarengan sanaos aya konflik anu aranjeunna terlibat dina pilem. Karakter sapertos Uneo sareng Sahara ogé nembongan, hatur nuhun sareng nyungkeun hapunten ka Shoya. Kuring henteu yakin pisan upami konfrontasi sakedik antara Ueno sareng Shouko di tungtungna panginten jahat pisan tapi éta henteu cocog pisan sareng kuring. Sigana mah bakal langkung saé upami duaan ngan ukur ngawangun sareng janten babaturan, tapi panginten éta mangrupikeun upaya nunjukkeun yén Ueno tetep henteu robih? Éta bakal sigana sakedik pointles ka kuring sareng éta henteu leres-leres ngahontal naon-naon anu sakuduna disimpulkeun busur karakterna.

Masalah Karakter

Salila paruh kadua pilem nalika Shoya aya di Highschool kami ningali anjeunna interakta sareng sababaraha karakter anu sadayana ngaku sobatna, sapertos Tomohiro contona, saha anu nyarios sajarah lakonan sareng ayana sacara umum ngambek pisan kuring. Kuring pikir yén panulis tiasa langkung seueur ngalakukeun karakterna sareng henteu ngajantenkeun anjeunna resep. Pikeun kuring anjeunna ngan ukur kaluar kusabab ieu pecundang malarat anu sok ngagantung di sabudeureun Shoya tanpa alesan anu pantes salain ti "aranjeunna babaturan". Teu pernah aya penjelasan ngeunaan kumaha duanana janten sobat dalit atanapi kumaha aranjeunna janten sobat ti mimiti. Dina pamanggih kuring mah karakter Tomohiro ngagaduhan seueur protésional, tapi ngan ukur sababaraha hal ieu anu dianggo jelas.

Kacindekan Teu lengkep (Spoiler)

Kuring resep sareng akhir A Silent Voice tapi kuring ngarasa yén aranjeunna tiasa ngalakukeun hal anu rada béda sareng hubungan Shoya sareng Shouko. Kuring terang ieu diperpanjang dina pilem sareng duaan bakal nyéépkeun waktos babarengan nalika ngalakukeun sababaraha kagiatan sanésna, tapi karaos duanana henteu leres-leres kéngingkeun akhir anu kedahna, kuring ngarepkeun pamungkas anu langkung romantis, tapi kuring masih pisan wareg jeung tungtung aslina.

panjang

Janten langkung ti 2 jam carita ngeunaan Sora Senyap panjang. Éta ogé tiasa peryogi waktos anu lami pikeun nembongan, sanaos ieu sanés masalahna pikeun sababaraha pemirsa saolah-olah anjeun parantos maca pedaran pilem anjeun bakal terang ngeunaan pilem na. Ieu hartosna bakal langkung gampang pikeun cicing dina bagian mimiti pilem.

Pilem Pacing

Laju Sora Sora rada gancang sareng ieu tiasa nyusahkeun pikeun ngalacak sagala rupa anu lumangsung. Alesan utama pikeun ieu nyaéta kanyataan yén éta parantos kagambar tina buku sareng unggal bab dilakukeun dina bagian pilem. Ieu sakapeung hartosna pilem tiasa nuju dina cara anu langkung gancang tibatan kumaha sateuacanna atanapi pikahareupeun, ieu leres tina adegan premanisme dina bagian mimiti pilem. Pacing sanés masalah khusus pikeun kuring tapi éta tetep mangrupikeun unsur anu jelas anu muncak minat kuring. Ogé kuring henteu ngagaduhan seueur alesan henteu nonton Sora Senyap.

kacindekan

Sora Senyap nawiskeun carita anu ngahalangan ku tungtung anu saé. Sigana aya pesen anu écés ku tungtung carita ieu. Carita ieu ngajarkeun pelajaran penting ngeunaan premanisme, trauma, panghampura sareng anu paling penting cinta. Kuring bakal resep langkung seueur wawasan naha Ueno hanjakal pisan ka Shouko sareng alesan yén anjeunna kalakuan sapertos lakukeun dugi ka akhir pilem, kuring pikir éta tiasa disimpulkeun atanapi dipedar langkung saé. Sora Senyap ngagambarkeun (saé pisan) kumaha cacad tiasa mangaruhan négatip kana harga diri, anu ngadorong jalma éta langkung jauh ti jalma-jalma di sakurilingna.

Saur tujuan umum pilem ieu nyaéta nunjukkeun épék bullying sareng nampilkeun pesen, ogé nunjukkeun kakuatan panebusan sareng pangampunan. Upami ieu tujuanana, Sora Semprot ngalakukeun padamelan anu saé pisan dina ngagambarkeun éta. Kuring bakal leres-leres masihan pilem ieu upami anjeun ngagaduhan waktos, éta pasti pantes sareng kuring yakin anjeun moal aya anu kaduhung.

Peunteun pikeun pilem ieu:

Rating: 4.5 ti 5.

Ninggalkeun comment hiji

Translate »